Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην νέα διαδικτυακή πρωτοβουλία του για την διάσωση, μελέτη και προβολή της Ναυτικής Ιστορίας και Παράδοσης, η οποία ονομάζεται “Λίγα λεπτά Ναυτικής Ιστορίας”.

Στείλτε μας ένα μικρό βίντεο (5-10 λεπτά) με μια αφήγησή σας σχετικά με την Ναυτική Ιστορία και Παράδοση. Ενδεικτική θεματολογία:

-Αφήγηση ιστορικού γεγονότος (κατά προτίμηση όχι πολύ γνωστού)

-Επίδειξη – περιγραφή ιστορικού κειμηλίου (φωτογραφία, βιβλίο, στολή) που έχετε στην κατοχή σας.

-Περιγραφή ενδιαφέροντος περιστατικού (συνάντηση με βετεράνο, προσωπικό ιστορικό βίωμα, ανακάλυψη ιστορικής πληροφορίας)

-Προτάσεις για την βελτίωση της μελέτης και προβολής της Ναυτικής Ιστορίας στην Ελλάδα

-Περιγραφή εθίμου που έχει σχέση με την Ναυτική Παράδοση.

Τα βιντεάκια σας θα πρέπει να σταλούν μέσω wetransfer στο info@elinis.gr . Εκείνα που πληρούν τις θεματικές και τεχνικές προϋποθέσεις θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας, στη σελίδα μας στο facebook και στο κανάλι μας στο youtube. 

Επισημαίνουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν αποτελεί διαγωνισμό βίντεο. Μας ενδιαφέρει περισσότερο το περιεχόμενο και λιγότερο η παρουσίαση. Ένα απλό selfie video 5 – 10 λεπτών με ένα κινητό (καθαρή εικόνα και ήχος) είναι αρκετό. Αν θέλετε να πλαισιώσετε το βίντεο με κάποιες φωτογραφίες, ακόμα καλύτερα. Αν έχετε κάτι να πείτε αλλά χρειάζεστε κάποια τεχνική συνδρομή για να το παρουσιάσετε σωστά, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@elinis.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Η απλότητα έκφρασης, η πρωτοτυπία και το χιούμορ είναι στοιχεία που θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα.

 

Print Friendly, PDF & Email