Ένας από τους στόχους του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας είναι η προβολή της Ναυτικής Ιστορίας στο ευρύ κοινό. Ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούμε για αυτό το σκοπό είναι και οι εκδόσεις βιβλίων. Μετά την περσινή εκδοτική επιτυχία της επανέκδοσης του ιστορικού βιβλίου “Ελληνικοί Πέτρινοι Φάροι” του Γήση Παπαγεωργίου, φέτος επανερχόμαστε με μία νέα έκδοση με τιτλο “Διαβαίνοντας τις ατραπούς του θρύλου”.

Πρόκειται για ένα βιβλίο αναφοράς στο οποίο θα βρείτε κυριολεκτικά τα πάντα για το θρυλικό υποβρύχιο Κατσωνης (Υ1). Ο συγγραφέας του, Δημήτρης Γκαλών, δεινός ιστορικός ερευνητής, πραγματοποίησε ένα τεράστιο έργο συλλογής και αξιολόγησης πρωτογενών πηγών, όχι μόνο από τα ιστορικά αρχεία των Συμμάχων αλλά και από εκείνα της αντίπαλης πλευράς. Ως αποτέλεσμα έχουμε μια πληρέστατη μελέτη, συνοδευόμενη από συναρπαστικό και σπάνιο φωτογραφικό υλικό, που καθηλώνει τον αναγνώστη. Πρόκειται για ένα απολαυστικό βιβλίο 464 σελίδων μεγάλου μεγέθους (20Χ30 cm), που θα ενθουσιάσει τους φίλους της Ελληνικής Ναυτικής Ιστορίας.

H διαδικασία της έκδοσης είναι στη φάση της εκτύπωσης και σύντομα το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο στο αναγνωστικό κοινό. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση από το ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ για τους τρόπους προμήθειάς του.

Print Friendly, PDF & Email