Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήθούν προς τιμή του Παύλου Νιρβάνα, τις προσεχείς ημέρες. Στις εν λόγω εκδηλώσεις συμμετέχουν και 4 μέλη του ΕΛΙΝΙΣ. Ο Αντιναύαρχος ΠΝ (ε.α.) Κωνσταντίνος Μαζαράκης Αινιάν και ο κ. Ευστάθιος Κ. Σταθόπουλος(ως συμπρόεδροι) καθώς και ο Πλοίαρχος (ΥΙ) Αριστείδης Διαμαντής με τον κ. Λάζαρο Ε. Βλαδίμηρο (ως ομιλητές) την Κυριακή 7/10/18 στις 10:00 στο επιστημονικό συνέδριο που θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Παύλος Νιρβάνας (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Πέτρου Αποστολίδη) πέρα από εξαίρετος λογοτέχνης υπήρξε και Αξιωματικός Ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού επί 32 έτη.
Προς διευκόλυνση όλων, παραθέτουμε ένα συνοπτικό ημερολόγιο των εκδηλώσεων.
—————————————————————————————
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΝΙΡΒΑΝΑ 
5-6-7 Οκτωβρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), επιστημονικό συνέδριο που θα αναδείξει το πολυσχιδές έργο του Παύλου Νιρβάνα.  Έναρξη συνεδρίου: Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, στις 18.00’.
8-25  Οκτωβρίου 2018, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα), έκθεση έργων τέχνης, χειρογράφων, αλληλογραφίας και προσωπικών αντικείμενων του Νιρβάνα ,  από τις . Την έκθεση επιμελείται ο Δημήτρης Παυλόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής και αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ενώ θα την εγκαινιάσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών  Καθηγητής Θάνος  Δημόπουλος, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 21.00’.
13 Οκτωβρίου 2018, στις 21.30’,  στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» (Φρυνίχου 14, Πλάκα) θα πραγματοποιηθεί μουσικό πολυσυνδυαστικό δρώμενο με τίτλο: «Το γραμμόφωνο του κυρίου Άσοφου». Μια ζωντανή μουσική περιήγηση εμπνευσμένη από τον κόσμο του Παύλου Νιρβάνα από την Άλκηστη Ηλιάδη και τον Οδυσσέα Αποστολόπουλο.
27 Οκτωβρίου 2018, στις 18.30’,  στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» (Φρυνίχου 14, Πλάκα), το Θέατρο Τέχνης θα πραγματοποιήσει αφιέρωμα στον Παύλο Νιρβάνα με τίτλο: Παύλος Νιρβάνας: Θέατρο αλλά και ποιήματα, διηγήματα, χρονογραφήματα. Οι ηθοποιοί του Θεάτρου Τέχνης (αλφαβητικά): Ερατώ Αγγουράκη, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Νέστωρ Κοψιδάς, Δημήτρης Μαγγίνας και Μαριλένα Μόσχου θα διαβάσουν αποσπάσματα από θεατρικά έργα, ποιήματα και κείμενα του Παύλου Νιρβάνα. Είναι η πρώτη φορά που στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης θα ακουστεί ο έντονα θεατρικός λόγος του Νιρβάνα. Σκηνοθετική επιμέλεια-επιλογή κειμένων: Μαριάννα Κάλμπαρη. Μουσική: Κωνσταντίνος Ευστρατίου.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στον Πειραιά  από  τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.
Στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ακόμη διαλέξεις και ξεναγήσεις  στην έκθεση για ενήλικες και μαθητές σχολείων της Αττικής.

Δείτε: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΕΚΘΕΣΗΣ

Δείτε: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Print Friendly, PDF & Email