Από την ίδρυσή του το ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. είχε θέσει ως στόχο να χρησιμοποιεί κάθε επικοινωνιακή δυνατότητα προκειμένου να προβάλει στο ευρύ κοινό την Ναυτική Ιστορία. Η πανδημία όχι μόνο δεν έκαμψε τις προσπάθειές μας αυτές,  αλλά μας έκανε περισσότερο ενεργούς, ιδίως στον πρόσφορο χώρο του διαδικτύου. Έτσι, τους τελευταίους 12 μήνες, πέρα από την συνεχή και δυναμική λειτουργία της ιστοσελίδας μας και των σελίδων μας στο Facebook και στο Twitter, ενεργοποιήσαμε και το κανάλι μας στο youtube μέσω του οποίου μεταδίδουμε διαδικτυακές επιστημονικές ημερίδες, ιστορικά ντοκιμαντέρ δικής μας παραγωγής,  διαδικτυακές παρουσιάσεις εκδόσεών μας, διαδικτυακές συζητήσεις κλπ

Πρόσφατα προχωρήσαμε ένα ακόμα βήμα με την κυκλοφορία του διαδικτυακού μας περιοδικού “Θάλαττα” το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν στην ιστοσελίδα μας. Τώρα, με τη συνεργασία του  διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού syzefxi.gr web radio , είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα: Διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή και podcast!

Η εκπομπή μας λέγεται “Ιστορία και όχι μόνο…” και θα μπορείτε να την ακούτε διαδικτυακά κάθε 1η και 3η Κυριακή του μήνα 18:00 – 19:00 από το syzefxi.gr web radio.  Η εκπομπή αυτή, μέσα από παρουσίαση ιστορικών γεγονότων, συνεντεύξεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους, παρουσιάσεις βιβλίων και εκδηλώσεων, επετειακά αφιερώματα και πολύ καλή μουσική, στοχεύει στο να τροφοδοτεί τους ακροατές της με ιστορική γνώση και προβληματισμό στην κατάλληλη δόση και αναλογία ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την ερμηνεία του παρόντος και την πρόβλεψη του μέλλοντος.

Η πρώτη εκπομπή θα μεταδοθεί την Κυριακή 18 Απριλίου. Όλες οι εκπομπές, μετά την πρώτη τους μετάδοση,  θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας σε μορφή podcast για να τις ακούτε με άνεση όποτε επιθυμείτε. 

Print Friendly, PDF & Email