Φίλες και φίλοι, σας ευχαριστούμε για τη θερμή αποδοχή της νέας μας διαδικτυακής πρωτοβουλίας “Λίγα λεπτά Ναυτικής Ιστορίας”. Σας ενημερώνουμε ότι όλα τα σχετικά βιντεάκια αναρτώνται σε ξεχωριστή playlist στο κανάλι μας στο Youtube, ώστε να μπορείτε να τα δείτε ανά πάσα στιγμή συγκεντρωμένα.

Για να δείτε την playlist κάντε κλίκ εδώ:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLiebKiablQZ4qx3D1lJJKGQ_U8ps_v1mX

Αν θέλετε κι εσείς να πάρετε μέρος, στείλτε μας ένα μικρό βίντεο (5-10 λεπτά) με μια αφήγησή σας σχετικά με την Ναυτική Ιστορία και Παράδοση. Ενδεικτική θεματολογία:

  • Αφήγηση ιστορικού γεγονότος (κατά προτίμηση όχι πολύ γνωστού)
  • Επίδειξη / περιγραφή ιστορικού κειμηλίου (φωτογραφία, βιβλίο, στολή) που έχετε στην κατοχή σας.
  • Περιγραφή ενδιαφέροντος περιστατικού (συνάντηση με βετεράνο, προσωπικό ιστορικό βίωμα, ανακάλυψη ιστορικής πληροφορίας)
  • Προτάσεις για την βελτίωση της μελέτης και προβολής της Ναυτικής Ιστορίας στην Ελλάδα
  • Περιγραφή εθίμου που έχει σχέση με την Ναυτική Παράδοση.

Τα βιντεάκια σας θα πρέπει να σταλούν μέσω wetransfer στο info@elinis.gr . Εκείνα που πληρούν τις θεματικές και τεχνικές προϋποθέσεις θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας, στη σελίδα μας στο facebook και στο κανάλι μας στο youtube.

 

Επισημαίνουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν αποτελεί διαγωνισμό βίντεο. Μας ενδιαφέρει περισσότερο το περιεχόμενο και λιγότερο η παρουσίαση. Ένα απλό selfie video 5 – 10 λεπτών με ένα κινητό (καθαρή εικόνα και ήχος) είναι αρκετό. Αν θέλετε να πλαισιώσετε το βίντεο με κάποιες φωτογραφίες, ακόμα καλύτερα. Αν έχετε κάτι να πείτε αλλά χρειάζεστε κάποια τεχνική συνδρομή για να το παρουσιάσετε σωστά, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@elinis.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Η απλότητα έκφρασης, η πρωτοτυπία και το χιούμορ είναι στοιχεία που θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα.

Print Friendly, PDF & Email