Η Διοίκηση του Κυπριακού Ναυτικού, στο πλαίσιο του “Έτους Αυτογνωσίας και Εξωστρέφειας” της Εθνικής Φρουράς, σχεδίασε και πραγματοποίησε Ναυτικές Εκδηλώσεις στην Λεμεσό από 15 έως 17 Φεβρουαρίου. Το ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ είχε την τιμή να συμμετέχει στις εκδηλώσεις επίσημα προσκεκλημένο από τους διοργανωτές. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν:

  • Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Αγνώστου Ναύτου. Εκ μέρους του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. στεφάνι κατέθεσε Αντιναύαρχος (ε.α.) Γρηγόριος Δεμέστιχας, Επίτιμος Αρχηγός Στόλου και Επίτιμο Μέλος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ., ο οποίος  ήταν ένας εκ των πρώτων Αξιωματικών εξ Ελλάδος που στελέχωσαν το Κυπριακό Ναυτικό ως Κυβερνήτης Τορπιλακάτου την περίοδο 1965 – 1966.

  • Παρακολούθηση επιδείξεως από σκάφη της Διοίκησης Ναυτικού, στην περιοχή της παλιάς μαρίνας.

 

  • Προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ “Η γέννηση του Κυπριακού Ναυτικού, 1964-1966”, δημιουργία των Λεωνίδα Τσιαντούλα (Αντιπροέδρου του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ) και Γιώργου Μαραγκουδάκη (Μέλους του ΔΣ του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.). ‘Εγιναν 2 προβολές, η πρώτη στις 16 Φεβρουαρίου (για το κοινό) και η δεύτερη στις 17 Φεβρουαρίου (για τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς). Και στις 2 προβολές η Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου “Πάνος Σολομωνίδης” ήταν κατάμεστη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ομιλία του Αντιναυάρχου (ε.α.) Γ. Δεμέστιχα προς τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς με θέμα “Ελληνοτουρκικές Κρίσεις. Το παρόν”. Την ομιλία παρακολούθησε και ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης. Ο Διοικητής Ναυτικού Αρχιπλοίαρχος Χ. Χαραλάμπους απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στην αντιπροσωπεία του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. και με το πέρας των εκδηλώσεων τους συνόδευσε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας όπου ενημερώθηκαν για το ιστορικό και την σημασία του μνημείου.

Το ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. ευχαριστεί θερμότατα τους διοργανωτές για την τιμητική πρόσκληση και για την άψογη φιλοξενία.

Print Friendly, PDF & Email