Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων (ΕΛ.Σ.Υ/Β), στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 78 ετών από την βύθιση του υποβρυχίου “ΚΑΤΣΩΝΗΣ”, διοργάνωσε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Γκαλών Διαβαίνοντας τις ατραπούς του θρύλου”. Ένα βιβλίο για τη δράση και τη βύθιση του υποβρυχίου «Κατσώνης» μέσα από τα ιστορικά αρχεία και τα ημερολόγια πολέμου όλων των επιχειρησιακά εμπλεκόμενων μερών.

Ήταν η πρώτη εκδήλωσή μας με τη φυσική παρουσία κοινού μετά από πολλούς μήνες και έλαβε χώρα στον πολυχώρο των γραφείων του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. στο κτίριο  Impact Hub,  με τήρηση όλων των εν ισχύ υγειονομικών μέτρων για κλειστούς πολιτιστικούς χώρους. 

Ομιλητές, εκτός από τον ίδιο τον συγγραφέα ήταν:

-Ο Αντιναύαρχος (ε.α.) Αναστάσιος Δημητρακόπουλος ΠΝ, Ερευνητής – Συγγραφέας Ναυτικής Ιστορίας, ο οποίος ανέπτυξε το ιστορικό πλαίσιο της περιόδου κατά την οποία δραστηριοποιήθηκε το Υ/Β Κατσώνης.
-Ο Αντιναύαρχος (ε.α.) Παναγιώτης Ραδίτσας ΠΝ, Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων, ο οποίος επικεντρώθηκε στο έμψυχο δυναμικό του θρυλικού υποβρυχίου αλλά και γενικότερα όλων των ελληνικών υποβρυχίων στη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. 
– Ο κ. Στέλιος Ευσταθόπουλος, Παραγωγός και Διευθυντής Φωτογραφίας του Ντοκιμαντέρ «Υ1 – Στη Σιωπή του Βυθού» ο οποίος μίλησε για την δική του εμπειρία στη διάρκεια της δημιουργίας του ντοκιμαντέρ για το Κατσώνης, επενδύοντας την αφήγησή του με πολύ εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα από το ναυάγιο.

Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε  ο Δημήτρης Μπαλόπουλος, μέλος του ΔΣ του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ, μαγνητοσκοπήθηκε από το Διαδικτυακό κανάλι “Φρυκτωρίες” και προσεχώς θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Print Friendly, PDF & Email