Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.) ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Φίλων Κέας (Σ.Φ.Κ.) για την διοργάνωση της παρουσίασης του βιβλίου του Δημήτρη Γκαλών «Διαβαίνοντας τις ατραπούς του θρύλου» (έκδοση ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.). Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 6 Αυγούστου 2021 στον υπέροχο χώρο του κηποθέατρου του Αγροτικού Λαογραφικού και Πολιτιστικού Μουσείου Κέας και τον συντονισμό της είχε ο Πρόεδρος του Σ.Φ.Κ. Βύρων Ρηγινός. Ομιλητές ήταν ο Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. Λεωνίδας Τσιαντούλας και φυσικά ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Γκαλών.

Το βιβλίο περιγράφει τη δράση και τη βύθιση του υποβρυχίου «Κατσώνης» μέσα από τα ιστορικά αρχεία και τα ημερολόγια πολέμου όλων των επιχειρησιακά εμπλεκόμενων πλευρών

Η εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης δυστυχώς συνέπεσε με μια δύσκολή και θλιβερή συγκυρία για την χώρα μας. Όμως η αφήγηση του Δημήτρη Γκαλών για την δράση του θρυλικού υποβρυχίου «Κατσώνης» υπενθύμισε στο κοινό ότι υπήρξαν στην ιστορία Ελλάδος και άλλες δύσκολες και θλιβερές περίοδοι, όπως ό 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος και η Κατοχή. Όμως καταφέραμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας, να επουλώσουμε τις πληγές μας και να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Το ίδιο ελπίζουμε ότι θα συμβεί και αυτή τη φορά.

 

Το βιβλίο “Διαβαίνοντας τις ατραπούς του θρύλου” είναι διαθέσιμο για αγορά μέσω της εταιρείας ebooks.gr (κεντρικός διανομέας) η οποία αναλαμβάνει να αποστείλει το βιβλίο στο σπίτι σας με έκπτωση 10% και χωρίς επιβάρυνση για έξοδα μεταφοράς με ένα τηλεφώνημά σας στο 2118002111 (τελική τιμή 27 Ευρώ).

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email