Έχουμε τη χαρά να γνωστοποιήσουμε ότι τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.Ι.Σ). Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.Ι.Σ κ. Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινιάν και ο Πρόεδρος του Ν.Μ. Κρήτης ο κ. Εμμανουήλ Πετράκης. Με την υπογραφή του μνημονίου υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο ένας από τους στόχους του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. που είναι η συνεργασία, στο πλαίσιο αμοιβαιότητας, µε τα Ναυτικά Μουσεία και η συμβολή στο έργο τους με σκοπό την καλύτερη προβολή και διατήρηση της Ναυτικής Κληρονομιάς και της Ιστορίας του τόπου μας.

Παρευρέθησαν από πλευράς ΕΛ.Ι.Ν.Ι.Σ ο Αντιπρόεδρος κ. Λεωνίδας Τσιαντούλας, ο Γεν. Γραμματέας κ. Αριστείδης Καθρέπτας και τα μέλη κα. Κρίστυ Ε. Ιωαννίδου και κ. Γεώργιος Μαραγκουδάκης. Από πλευράς Ναυτικού Μουσείου Κρήτης παρέστησαν η Αναπλ. Γεν. Γραμματέας κα. Ελευθερία Δούκα, ο Ταμίας κ. Νικόλαος Μπινάκης, και τα μέλη κ. Σήφης Μαρκάκης, και ο κ. Γεώργιος Σαμαρτζής. 

Το αποτέλεσμα της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μας με το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, έναν από τους σπουδαιότερους φορείς διατήρησης και προβολής της Ναυτικής Ιστορίας και Παράδοσης της χώρας μας, είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα αρχίσει να γίνεται εμφανές με σοβαρές συνέργειες ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. 

Print Friendly, PDF & Email