Αντιπροσωπεία του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας επισκέφθηκε στις 30 Ιουνίου 2021 την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) όπου έγινε δεκτή από τον Διοικητή Ναυτικής Εκπαιδεύσεως Υποναύαρχο Ιωάννη Πάττα ΠΝ και τον Διοικητή ΣΜΥΝ Πλοίαρχο Χαράλαμπο Γαβαλά ΠΝ. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η προσφορά αντιτύπων του βιβλίου “Ελληνικοί Πέτρινοι Φάροι” (συνέκδοση ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. και Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη) για να χορηγηθούν σε όλους τους αποφοιτούντες φέτος νέους Υπαξιωματικούς. Τιμής ένεκεν, τα πρώτα βιβλία παρέλαβαν ο Αρχηγός και η Υπαρχηγός της Σχολής.


  

  Οι τεχνικές επαγγελματικές  γνώσεις  είναι σημαντικές για  να διαμορφώσουν ένα πραγματικά καλό Μόνιμο Στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, όμως,  η γνώση της  ναυτικής ιστορίας,  οι παραδόσεις και η παιδεία με την ευρεία έννοια, το καθιστούν ικανότερο στο  να σταθμίσει, να εισηγηθεί, να αποφασίσει και να εκτελέσει την αποστολή του με τον καλύτερο τρόπο.

   Για το λόγο αυτό το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας προτρέπει τα Μόνιμα Στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού να διατηρήσουν ζωηρό το ενδιαφέρον τους για μάθηση, όχι μόνο στο στενό επαγγελματικό τομέα, αλλά και στο χώρο της γενικής παιδείας, με ιδιαίτερη έμφαση στη Ναυτική Ιστορία. Ως έναυσμα για να ακολουθήσουν την πιο πάνω προτροπή το ΕΛΙΝΙΣ προσέφερε συμβολικά φέτος σε όλους τους νέους αποφοιτούντες της ΣΜΥΝ το βιβλίο «Ελληνικοί Πέτρινοι Φάροι» του Πλοιάρχου (ε.α) Γήση Παπαγεωργίου ΠΝ. Το ίδιο έγινε και πέρσι για τους αποφοιτούντες από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Περισσότερα για το βιβλίο πέτρινοι Φάροι μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ

Print Friendly, PDF & Email