Με το έργο του «Ελληνικοί Πέτρινοι Φάροι» ο Γήσης Παπαγεωργίου έφερε τον φάρο στη δημόσια σφαίρα σαν εικόνα αλλά και ιστορία. Στο βιβλίο του καταγράφεται το σύνολο των πέτρινων επιτηρούμενων φάρων της πατρίδας μας με το ιστορικό τους ενώ όλοι οι φάροι απεικονίζονται εικαστικά από τον συγγραφέα με σχέδια, σκίτσα και ακουαρέλες που καθιστούν το βιβλίο μοναδικό. Οι πρώτες 2 εκδόσεις του βιβλίου «Ελληνικοί Πέτρινοι Φάροι» του Γήση Παπαγεωργίου αποτέλεσαν μια αναγνωρισμένη από όλους βιβλιογραφική επιτυχία και έχουν εδώ και χρόνια εξαντληθεί. Η καινούργια 3η έκδοση αναμένεται να γίνει και αυτή δεκτή με ενθουσιασμό από το αναγνωστικό κοινό τόσο για την ιστορική της χρησιμότητα όσο και για την εικαστική της καλαισθησία. Η επανέκδοση του έργου αυτού αποτελεί την πρώτη εκδοτική προσπάθεια του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.). Συνεκδότης και χορηγός της έκδοσης το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. 

Το βιβλίο “Ελληνικοί Πέτρινοι Φάροι” είναι διαθέσιμο για αγορά μέσω της εταιρείας ebooks.gr (κεντρικός διανομέας) η οποία αναλαμβάνει να αποστείλει το βιβλίο στο σπίτι σας με έκπτωση 10% και χωρίς επιβάρυνση για έξοδα μεταφοράς με ένα τηλεφώνημά σας στο 2118002111 (τελική τιμή 27 Ευρώ).

Τα Μέλη του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. μπορούν να προμηθευτούν το βιβλίο σε ειδική τιμή αποστέλλοντας αίτημα στο info@elinis.gr


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ:

Η παρουσίαση της 3ης έκδοσης του βιβλίου στο κοινό έγινε στις 3 Οκτωβρίου 2019 στο ‘Ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη. Στην εκδήλωση μίλησαν, εκτός από τον συγγραφέα, ο καθηγητής – κριτικός τέχνης και συγγραφέας Μάνος Στεφανίδης, ο Aρχιτέκτων Δημήτρης Ευταξιόπουλος και ο αρχιτέκτων και αναστηλωτής μνημείων Μιχάλης Λεφαντζής. Τη συζήτηση συντονισε το μέλος του Δ.Σ. του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. Δημήτρης Μπαλόπουλος.

 

Δείτε σε βίντεο την παρουσίαση του βιβλίου  βιντεοσκόπηση έγινε από το διαδικτυακό κανάλι fryktories.net):

Print Friendly, PDF & Email