Μένουμε σπίτι αλλά ….συνεχίζουμε!

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας πειθαρχώντας στα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID 19, αναπροσαρμόζει, όπου απαιτείται, τις προγραμματισμένες δράσεις του για το διάστημα μέχρι τέλους Μαΐου, αλλά και προγραμματίζει νέες εκδηλώσεις, αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου. Αναλυτικότερα η δραστηριότητά μας μέχρι τέλους Μαΐου έχει ως ακολούθως:

Τομέας εκδόσεων:

– H έκδοση του βιβλίου «Διαβαίνοντας τις Ατραπούς του Θρύλου» του Δημήτρη Γκαλών, έχει μπεί στο στάδιο της σελιδοποίησης. Στο βιβλίο αναλύεται η δράση και η βύθιση του υποβρυχίου Β.Π. ΚΑΤΣΩΝΗΣ (Υ1) όπως προκύπτει από τα ιστορικά αρχεία και τα ημερολόγια πολέμου όλων των επιχειρησιακά εμπλεκόμενων πλευρών.

– Το βιβλίο μας «Ελληνικοί Πέτρινοι Φάροι» του Γήση Παπαγεωργίου είναι σε κυκλοφορία και όσοι θέλετε να το προμηθευθείτε από το σπίτι σας μπορείτε να το κάνετε με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2118002111 ή διαδικτυακά στο ebooks.gr. Θα έρθει στο σπίτι σας σε 1-2 ημέρες στην τιμή των 27 Ευρώ (χωρίς επιβάρυνση μεταφορικών).

– Συνεχίζεται η συνεργασία μας με τον εκδοτικό οίκο Arteon Εκδοτική, προσφέροντας επιστημονική συνδρομή, για την έκδοση του βιβλίου «Τα αρμαμέντα του Αγώνα», το οποίο θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο.

Τομέας διαδικτύου:

– Η ιστοσελίδα μας και η σελίδα μας στο Facebook εξακολουθούν να ενημερώνονται καθημερινά με ενδιαφέρουσες ιστορικές αναρτήσεις, αποτελώντας ένα ισχυρό σημείο ενημέρωσης αλλά και επικοινωνίας με τα μέλη και τους φίλους του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. και της Ναυτικής Ιστορίας.

– Κάθε Παρασκευή στις 7 μ.μ αποστέλλεται ηλεκτρονικό newsletter με τις αναρτήσεις της εβδομάδος. Μπορείτε να εγγραφείτε ως αποδέκτες από την ιστοσελίδα μας.

Τομέας ενημερωτικών εκδηλώσεων:
Προγραμματίζουμε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση από την σελίδα μας στο Facebook των παρακάτω ντοκιμαντέρ:

– Στις 30 Μαρτίου και ώρα 6:30 μ.μ : «Η γέννηση του Κυπριακού Ναυτικού, 1964 – 1966». Ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. Μια ταινία που αποκαλύπτει μια σχεδόν άγνωστη περίοδο της ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού. Αφηγούνται οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της δημιουργίας του Κυπριακού Ναυτικού.

-Στις 6 Απριλίου και ώρα 6:30 μ.μ «MemORIA», σε σκηνοθεσία Γιώργου Ιατρού. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο τιμήθηκε με το Α’ βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κρήτης (Ιεράπετρα), αφορά το ατμόπλοιο «Oria», που βυθίστηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1944, παρασύροντας στον βυθό περίπου 4.000 Ιταλούς στρατιώτες, αιχμάλωτους των Γερμανών.

Θα σας ενημερώνουμε έγκαιρα και αναλυτικά για κάθε μία από τις παραπάνω δραστηριότητές μας. Παρακολουθείτε μας στο www.elinis,gr και στη σελίδα μας στο Facebook.

Αθήνα 16 Μαρτίου 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Print Friendly, PDF & Email