Στην Πανηγυρική Συνεδρία της 23ης Μαρτίου 2022 της Ακαδημίας Αθηνών απονεμήθηκαν τα ετήσια βραβεία της για το έτος 2021. Το βιβλίο «Διαβαίνοντας τις ατραπούς του θρύλου» του Δημήτρη Γκαλών, όπως σας έχουμε ήδη ανακοινώσει, βραβεύτηκε με το Βραβείο Αντιναυάρχου Δημητρίου Φωκά και της συζύγου του Έλλης Φωκά. Το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη ανεξάρτητη εκδοτική δραστηριότητα του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.  Πρόκειται για ένα βιβλίο αναφοράς σχετικά με τη δράση και βύθιση του θρυλικού υποβρυχίου «Κατσώνης». Μέσα στις συναρπαστικές σελίδες του τα ιστορικά γεγονότα προσεγγίζονται για πρώτη φορά μέσα από το πρίσμα όχι μόνο των συμμαχικών, αλλά και των Γερμανικών και Ιταλικών αρχείων. Το βιβλίο περιέχει σπάνιο φωτογραφικό υλικό και άγνωστα αρχειακά ντοκουμέντα. Η βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το μόλις 3 ετών Ινστιτούτο μας και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τη δράση μας για την διάσωση και προβολή της Ναυτικής Ιστορίας.

Περισσότερα για το βραβευμένο πλέον βιβλίο μπορείτε να δείτε εδώ

Η Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 και ώρα 18.00 από τον ιστότοπο της Ακαδημίας Αθηνών, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

http://www.academyofathens.gr/session/20220324 

Η χαρά μας στο ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. είναι τριπλή, δεδομένου ότι άλλα 2 βραβεία της Ακαδημίας απονεμήθηκαν σε μέλη μας!

-Βραβείο της Ακαδημίας (άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως) απονεμήθηκε στην συγγραφέα – ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας κα Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, για το βιβλίο της «Η ζωή στα ελληνικά υποβρύχια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου». Η κα Ιωαννίδου είναι Ιδρυτικό Μέλος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. και μέλος του Δ.Σ.

-Το Βραβείο Ευτυχίας Ευταξιοπούλου, στη μνήμη του Αντιπλοιάρχου Κων. Ν. Ευταξιοπούλου, απονεμήθηκε στον κ. Αδάμ Γ. Στεφανάδη, για το δίτομο έργο του «Το Ελληνικό Κράτος της Θάλασσας – Η ιστορία του Σύγχρονου Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, Τόμος Α΄1897-1941, Τόμος Β΄ 1941-2017». Ο κος Στεφανάδης είναι μέλος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.

Συγχαίρουμε τους συγγραφείς και τους ευχόμαστε να είναι πάντα πολυγραφότατοι και επιτυχημένοι!

Print Friendly, PDF & Email