To 2021 φαίνεται ότι κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας. Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 στην  Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών ανακοινώθηκαν τα Βραβεία της Ακαδημίας για το έτος 2021. Τρία από τα βραβεία αφορούσαν τον τομέα της Ναυτικής Ιστορίας. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας είχε σχέση και με τα τρία!

Συγκεκριμένα:

Το Βραβείο Αντιναυάρχου Δημητρίου Φωκά και της συζύγου του Έλλης Φωκά, απονεμήθηκε στον κ. Δημήτριο Γκαλών, για το βιβλίο του «Διαβαίνοντας τις ατραπούς του θρύλου. Η δράση και η βύθιση του υποβρυχίου Β.Π. ΚΑΤΣΩΝΗΣ (Υ1) ιδωμένη μέσα από τα ιστορικά αρχεία και τα ημερολόγια πολέμου όλων των επιχειρησιακά εμπλεκομένων μερών». Το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη ανεξάρτητη εκδοτική δραστηριότητα του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.  Πρόκειται για ένα βιβλίο αναφοράς σχετικά με τη δράση και βύθιση του θρυλικού υποβρυχίου «Κατσώνης». Μέσα στις συναρπαστικές σελίδες του τα ιστορικά γεγονότα προσεγγίζονται για πρώτη φορά μέσα από το πρίσμα όχι μόνο των συμμαχικών, αλλά και των Γερμανικών και Ιταλικών αρχείων. Το βιβλίο περιέχει σπάνιο φωτογραφικό υλικό και άγνωστα αρχειακά ντοκουμέντα. Η βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το μόλις 3 ετών Ινστιτούτο μας και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τη δράση μας για την διάσωση και προβολή της Ναυτικής Ιστορίας.

Περισσότερα για το βραβευμένο πλέον βιβλίο μπορείτε να δείτε εδώ

Η χαρά μας στο ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. συμπληρώθηκε βλέποντας τα άλλα 2 βραβεία της Ακαδημίας να απονέμονται σε μέλη μας!

-Βραβείο της Ακαδημίας (άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως) απονεμήθηκε στην συγγραφέα – ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας κα Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, για το βιβλίο της «Η ζωή στα ελληνικά υποβρύχια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου». Η κα Ιωαννίδου είναι Ιδρυτικό Μέλος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. και μέλος του Δ.Σ.

-Το Βραβείο Ευτυχίας Ευταξιοπούλου, στη μνήμη του Αντιπλοιάρχου Κων. Ν. Ευταξιοπούλου, απονεμήθηκε στον κ. Αδάμ Γ. Στεφανάδη, για το δίτομο έργο του «Το Ελληνικό Κράτος της Θάλασσας – Η ιστορία του Σύγχρονου Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, Τόμος Α΄1897-1941, Τόμος Β΄ 1941-2017». Ο κος Στεφανάδης είναι μέλος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.

Συγχαίρουμε τους συγγραφείς και τους ευχόμαστε να είναι πάντα πολυγραφότατοι και επιτυχημένοι!

Print Friendly, PDF & Email