Με μεγάλη ανταπόκριση του Πατραϊκού κοινού, στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, έγιναν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη και θέμα “1821-1827, ο κατά θάλασσα Αγώνας”, που διοργάνωσε η ΕΑΑΝ (Παρ. Ν.Δυτ. Ελλάδας) σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).
Για το ιστορικό της περιόδου αυτής μίλησε η κα Δήμητρα Κουκίου, ιστορικός – Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και μέλος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ με μια ουσιαστική και περιεκτική ομιλία που απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια των παρισταμένων. Επιπρόσθετα, προβλήθηκε βίντεο με συνέντευξη από τον ζωγράφο σχετικά με την έμπνευση δημιουργίας και την ιδιαίτερη την τεχνική του. 
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του παραρτήματος Αντιναύρχος (Ο) ε.α Δημήτιος Μποϊλές Π.Ν., ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, ο Βουλευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκής (με επιστολή λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων) και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ Αρχιπλοίαρχος ε.α Αριστείδης Καθρέπτας Π.Ν. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών καθώς και της Εκκλησίας.  Στο τέλος της εκδήλωσης ο υιός του ζωγράφου προσέφερε στην ΕΑΑΝ (Παράρτημα Ν. Δυτ. Ελλάδος) αντίγραφο πίνακα του ζωγράφου που απεικονίζει την Ναυμαχία των Πατρών. 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.  Ώρες επισκέψεως κοινού: Καθημερινές  10:00 – 13:00 και 18:00-20:30. Σάββατο & Κυριακή  10:30-14:30

Print Friendly, PDF & Email