Το  ‘’Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας’’ μπαίνοντας στον τρίτο χρόνο της λειτουργίας του, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία της έκδοσης ενός  ηλεκτρονικού περιοδικού το οποίο θα διακινείται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας www.elinis.gr και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσής του. Ο τίτλος του περιοδικού θα είναι “Θάλαττα” και θα εκδίδεται τριμηνιαία.  

To περιεχόμενό του θα αποτελείται από επιλεγμένα κείμενα, που θα καλύπτουν κατά κύριο λόγο αλλά όχι περιοριστικά, την παρακάτω θεματολογία: επετειακά αφιερώματα, ναυτικά γεγονότα, ιστορικά πρόσωπα, ναυάγια, ναυτότοποι, ναυτική παράδοση, λιμάνια, ενάλιες αρχαιότητες, χάρτες, βιβλιοπαρουσιάσεις, αρχεία, συνεντεύξεις, θάλασσα και τέχνη.  Σε αυτό το πλαίσιο, η “Θάλαττα” θα φιλοξενεί άρθρα καταξιωμένων ιστορικών ερευνητών αναδεικνύοντας όμως παράλληλα το έργο νέων ανθρώπων με τους οποίους μοιραζόμαστε τα ίδια ενδιαφέροντα. Παράλληλα θα δημοσιεύονται συνεντεύξεις με ανθρώπους της ευρύτερης ναυτικής κοινότητας, εκπροσώπους ναυτικών φορέων και αρχειακών πηγών καθώς και βιβλιοθηκών. 

Όλη αυτή η προσπάθεια στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην εθελοντική προσφορά μελών και των φίλων του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. που με ενθουσιασμό συμμετείχαν σε όλες τις φάσεις αυτού του πρωτότυπου εκδοτικού εγχειρήματος.

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες με ένα αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα της Ανεξαρτησίας,

Print Friendly, PDF & Email