Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.) και η εφημεριδα “Σαλαμινίων Βήμα” σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Κυρίμη:

ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ (1936-44)

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Λεωνίδας Τσιαντούλας, Αρχιπλοίαρχος ΠΝ (ε.α.), Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.

Κωνσταντίνος Κυρίμης, συγγραφέας του βιβλίου, ιστορικός ερευνητής

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, στις 18:00, στο Δημαρχείο Σαλαμίνος (Αίθουσα Μπόγρη), Λεωφόρος Κ. Καραμανλή και Αμμοχώστου 1, στη Σαλαμίνα, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στην περίοδο 1936-40, το Πολεμικό Ναυτικό κατασκεύασε στην Αττική μια σειρά από υπόγεια Ναυτικά Οχυρά και Καταφύγια, για τον έλεγχο της θαλάσσιας πρόσβασης στο Σαρωνικό και την άμυνα του Λεκανοπεδίου. Στιβαρά κατασκευασμένα, βαρύτατα οπλισμένα και επιμελώς κρυμμένα στα έγκατα της γης, δικαίως έχουν χαρακτηριστεί από ερευνητές ως «η Γραμμή Μεταξά της Αττικής».

Αποτελούν μια σχεδόν άγνωστη πτυχή του Β’ ΠΠ  ακόμα και σήμερα (πάνω από 80 χρόνια μετά την κατασκευή τους), αφού τα ίχνη τους κρύβονται επιμελώς, μακριά από τα αμύητα βλέμματα.  Όμως με το βιβλίο αυτό, μέσα από το γλαφυρό και τεκμηριωμένο κείμενο αλλά και το πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό και τα αναλυτικά σχεδιαγράμματα, τα ξεχασμένα υπόγεια Ναυτικά Οχυρά και Καταφύγια της Αττικής αποκαλύπτονται στο σύνολό τους.

Διαθέσιμο για αγορά μέσω της εταιρείας ebooks.gr (κεντρικός διανομέας) η οποία αναλαμβάνει να αποστείλει το βιβλίο στο σπίτι σας χωρίς προκαταβολή, με έκπτωση 10% και χωρίς επιβάρυνση για έξοδα μεταφοράς με ένα τηλεφώνημά σας στο 2118002111 (τελική τιμή 18 Ευρώ).

Print Friendly, PDF & Email