Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά έγινε ενώπιον κοινού (με τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων) η παρουσίαση του βιβλίου “ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ (1936-44)” του Κωνσταντίνου Κυρίμη. Η εκδήλωση μεταδόθηκε απευθείας  και από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη. 
Ομιλητές ήταν:
-Αλκιβιάδης Στεφανής, Στρατηγός (ε.α.), τέως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ
-Δημήτρης Γκαλών, συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής. Συμμετείχε μέσω zoom από το Αμβούργο.
-Κωνσταντίνος Κυρίμης, συγγραφέας του βιβλίου και ιστορικός ερευνητής
Την παρουσίαση συντόνισε ο Λεωνίδας Τσιαντούλας, Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.
Η όλη εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε από το διαδικτυακό κανάλι “Φρυκτωρίες” και θα είναι σύντομα διαθέσιμη στο διαδίκτυο για όσους δεν μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν. 
 
Η νέα αυτή εκδοτική δραστηριότητα του ΕΛΙΝΙΣ στοχεύει όχι μόνο στο να καταστεί αυτό το βιβλίο ένα σημείο αναφοράς ως προς την αποτύπωση αυτής της άγνωστης εποποιίας, αλλά ιδίως για να αποτελέσει και την αρχή μιας προσπάθειας από πλευράς των αρμόδιων φορέων για να σωθεί ό,τι ακόμα μπορεί να σωθεί από αυτές τις ιστορικές αμυντικές εγκαταστάσεις.  

 

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο για αγορά μέσω της εταιρείας ebooks.gr (κεντρικός διανομέας) η οποία αναλαμβάνει να το αποστείλει στο σπίτι σας χωρίς προκαταβολή, με έκπτωση 10% και χωρίς επιβάρυνση για έξοδα μεταφοράς, με ένα τηλεφώνημά σας στο 2118002111 (τελική τιμή 18 Ευρώ).

Print Friendly, PDF & Email