Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 στις 18:30, στο ‘Ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη (2ας Μεραρχίας 36, Πειραιάς), το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας παρουσιάζουν στο κοινό την επανέκδοση του βιβλίου του Γήση Παπαγεωργίου “Ελληνικοί Πέτρινοι Φάροι”. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, εκτός από τον συγγραφέα, ο καθηγητής – κριτικός τέχνης και συγγραφέας Μάνος Στεφανίδης, ο Aρχιτέκτων Δημήτρης Ευταξιόπουλος και ο αρχιτέκτων και αναστηλωτής μνημείων Μιχάλης Λεφαντζής. Τη συζήτηση θα συντονίσει το μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας Δημήτρης Μπαλόπουλος.

Ένας από στόχους του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας» είναι και η έκδοση βιβλίων, μονογραφιών, μελετών, περιοδικών, λευκωμάτων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Στο πλαίσιο αυτό και ενώ διανύεται ο πρώτος χρόνος της λειτουργίας του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. αποφασίστηκε η επανέκδοση (γ’ έκδοση) του βιβλίου του ιδρυτικού μέλους του Ινστιτούτου κ. Γήση Παπαγεωργίου «Ελληνικοί Πέτρινοι Φάροι». Η πρωτοβουλία αυτή δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη, το οποίο είναι χορηγός και συνεκδότης.

Με το έργο του «Ελληνικοί Πέτρινοι Φάροι» ο Γήσης Παπαγεωργίου έφερε τον φάρο στη δημόσια σφαίρα σαν εικόνα αλλά και ιστορία. Στο βιβλίο του καταγράφεται το σύνολο των πέτρινων επιτηρούμενων φάρων της πατρίδας μας με το ιστορικό τους ενώ όλοι οι φάροι απεικονίζονται εικαστικά από τον συγγραφέα με σχέδια, σκίτσα και ακουαρέλες που καθιστούν το βιβλίο μοναδικό. Οι πρώτες 2 εκδόσεις του βιβλίου «Ελληνικοί Πέτρινοι Φάροι» του Γήση Παπαγεωργίου αποτέλεσαν μια αναγνωρισμένη από όλους βιβλιογραφική επιτυχία και έχουν εδώ και χρόνια εξαντληθεί. Η καινούργια 3η έκδοση αναμένεται να γίνει και αυτή δεκτή με ενθουσιασμό από το αναγνωστικό κοινό τόσο για την ιστορική της χρησιμότητα όσο και για την εικαστική της καλαισθησία.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο μέσω ηλεκτρονικών ή τηλεφωνικών παραγγελιών στον κεντρικό διανομέα (www.ebooks.gr).

Print Friendly, PDF & Email