Το νέο τεύχος του Τριμηνιαίου Περιοδικού Ναυτικής Ιστορίας “ΘΑΛΑΤΤΑ”, με λίγη καθυστέρηση είναι κοντά σας . Κλείνοντας δύο χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους μας, σας παρουσιάζουμε το  9ο τεύχος (Άνοιξη 2023) που περιλαμβάνει:

  • Την παρουσίαση  από τον Γεράσιμο Λειβαδά, ενός  «άγνωστου» ναυτικού εγχειρήματος, που αφορά τη μεταφορά των αιγυπτιακών οβελίσκων στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
  • Ένα αφιέρωμα, που επιμελήθηκαν ο Δημήτριος και η Θεοδοσία Γεωργαντά, για τον Μαρή Βαλλιάνο, τον άνθρωπο που ονομάστηκε ο Ναπολέων  του Ελληνικού Εμπορίου και της Ναυτιλίας.
  • Το Β’ Μέρος της μελέτης του Ηρακλή Καλογεράκη με θέμα «Το Ναυτικό μας στον Β’ Π.Π. από την Ιταλική επίθεση μέχρι την κατάληψη της Ελλάδας από τους Γερμανούς. Οι απώλειες των πλοίων και η αποδημία του Στόλου στη Μ. Ανατολή».
  • Ένα αφιέρωμα, που επιμελήθηκε ο Μανώλης Πέπονας, για «To Υ/Β Γλαύκος στο Μεσοπόλεμο και τον Β’ Π.Π.»

 

Τέλος η στήλη των βιβλίων μας φιλοξενεί δύο βιβλιοπαρουσιάσεις:

  • Η πρώτη, που επιμελήθηκε ο Χαράλαμπος Λαμπρινός αφορά το βιβλίο «Ο Ωνάσης και ο Σμηναγός Χ. Η μεταπολεμική αναγέννηση της Πολιτικής Αεροπορίας. Από την ΤΑΕ στην Ολυμπιακή», του Αχιλλέα Χεκίμογλου.
  • Η δεύτερη, που επιμελήθηκε ο Γεράσιμος Λειβαδάς αφορά το βιβλίο «Αδρίας – Ήταν όλοι τους ήρωες», της Μαργαρίτας Πουρνάρα.

Μπορείτε να διαβάσετε, να κατεβάσετε ή και να τυπώσετε αυτό αλλά και τα προηγούμενα τεύχη του “Θάλαττα” από την εφαρμογή στην ιστοσελίδα μας πατώντας εδώ.

Print Friendly, PDF & Email