Τo Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την επανασυγκρότηση της Ελληνικής Ναυτικής Αεροπορίας διοργανώνει ανοικτή για το κοινό εκδήλωση προκειμένου να τιμηθεί η ιστορία και η σημαντική μέχρι σήμερα προσφορά του αεροπορικού βραχίωνα του Πολεμικού Ναυτικού. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στις 19:00.

Η ιστορία της Ελληνικής Ναυτικής Αεροπορίας ξεκινά από το 1914, έτος κατά το οποίο το Ναυτικό αποκτά δικά του ιπτάμενα μέσα και Αξιωματικοί του εκπαιδεύονται ως χειριστές αεροσκαφών. Μετά από μια ένδοξη και με θυσίες επιχειρησιακή λειτουργία το ιπτάμενο σκέλος του Ναυτικού ενσωματώνεται με την νεοϊδρυόμενη ενιαία Πολεμική Αεροπορία το 1930 και ουσιαστικά παύει να υπάρχει. Πριν 50 χρόνια το Ναυτικό ξεκίνησε την επανασυγκρότηση της Ναυτικής Αεροπορίας εκπαιδεύοντας προσωπικό του ως χειριστές ελικοπτέρων και προμηθευόμενο δικά του ιπτάμενα μέσα.

H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού και της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Print Friendly, PDF & Email