Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ) διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής  με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη και θέμα “1821-1827. Ο κατά θάλασσα Αγώνας”. Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, θα φιλοξενηθεί στο Θωρηκτό “Γ. Αβέρωφ” στη Μαρίνα Φλοίσβου (Άλσος Ναυτικής Παράδοσης) από τις 4 έως τις 18 Ιουνίου 2022.

Θα παρουσιαστούν έργα η θεματολογία των οποίων αφορά «ιστορικά» πλοία που συμμετείχαν στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας καθώς και σκηνές από ναυμαχίες. Με τη βοήθεια της τέχνης του Παναγιώτη Μαστραντώνη, οι πίνακές του θα μας μεταφέρουν σ’ ένα μοναδικό ταξίδι στη Ναυτική Ιστορία του τόπου μας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση αυτή θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μια πολύ ιδιαίτερη διάλεξη του Αντιναυάρχου Δημητρίου Λισμάνη Π.Ν.(ε.α), με θέμα «Οι ναυμάχοι όπως δεν τους ξέρουμε». 

Λίγα λόγια για τον ζωγράφο:Ο Παναγιώτης Μαστραντώνης με καταγωγή από την Ύδρα και την Ίο, γεννήθηκε στον Πειραιά. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε επαγγελματικά στην Αρχιτεκτονική Μακέτα έως το 1995, πάντοτε όμως, η αγάπη του για τη θάλασσα και τη ναυτική μας παράδοση τον ωθούσε στη μελέτη και σχεδίαση των παλιών ιστιοφόρων πλοίων, αντικείμενο με το οποίο ασχολείται αποκλειστικά από το 1995.
Η τεχνοτροπία που χρησιμοποιεί είναι μικτή, με ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο χρησιμοποιώντας σινική μελάνη και πενάκι. Έργα του έχουν εκτεθεί στην Ύδρα (1998, 1999, 2004), Αθήνα (2000, 2010), Πειραιά (2001, 2004), Σπέτσες (2004) και Ψαρά (2018).

Print Friendly, PDF & Email