Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκαν στο θρυλικό “Αβέρωφ” τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής  με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη και θέμα “1821-1827. Ο κατά θάλασσα Αγώνας”. Μια έκθεση που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ) υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.  Όσοι παρευρεθησαν στην εκδήλωση αυτή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μια πολύ ιδιαίτερη διάλεξη του Αντιναυάρχου Δημητρίου Λισμάνη Π.Ν.(ε.α), με θέμα «Οι ναυμάχοι όπως δεν τους ξέρουμε». Κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, ως ένδειξη της αγάπης του για το “Αβέρωφ”, ο ζωγράφος προσέφερε στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο ένα πίνακά του που απεικονίζει το πλοίο και βασίζεται στα πρωτότυπα σχέδια κατασκευής  του από τα ναυπηγεία των Αδελφών Ορλάντο στο Λιβόρνο.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι επιλεγμένες απεικονίσεις εκπληκτικής ακρίβειας «ιστορικών» πλοίων που συμμετείχαν στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας καθώς και σκηνές από ναυμαχίες. Με τη βοήθεια της τέχνης του Παναγιώτη Μαστραντώνη, οι πίνακές του θα μας μεταφέρουν σ’ ένα μοναδικό ταξίδι στη Ναυτική Ιστορία του τόπου μας.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Θωρηκτό “Γ. Αβέρωφ” στη Μαρίνα Φλοίσβου (Άλσος Ναυτικής Παράδοσης) μέχρι τις 18 Ιουνίου 2022.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Print Friendly, PDF & Email