Με χαρά γνωστοποιούμε ότι παρατείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022 η διάρκεια της έκθεσης ζωγραφικής  με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη και θέμα “1821-1827. Ο κατά θάλασσα Αγώνας”.

Την έκθεση διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ) υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και φιλοξενείται στο Θωρηκτό “Γ. Αβέρωφ” στη Μαρίνα Φλοίσβου (Άλσος Ναυτικής Παράδοσης).

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα η θεματολογία των οποίων αφορά «ιστορικά» πλοία που συμμετείχαν στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας καθώς και σκηνές από ναυμαχίες. Με τη βοήθεια της τέχνης του Παναγιώτη Μαστραντώνη, οι πίνακές του μας μεταφέρουν σ’ ένα μοναδικό ταξίδι στη Ναυτική Ιστορία του τόπου μας.

 

Λίγα λόγια για τον ζωγράφο:

Ο Παναγιώτης Μαστραντώνης με καταγωγή από την Ύδρα και την Ίο, γεννήθηκε στον Πειραιά. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε επαγγελματικά στην Αρχιτεκτονική Μακέτα έως το 1995, πάντοτε όμως, η αγάπη του για τη θάλασσα και τη ναυτική μας παράδοση τον ωθούσε στη μελέτη και σχεδίαση των παλιών ιστιοφόρων πλοίων, αντικείμενο με το οποίο ασχολείται αποκλειστικά από το 1995.
Η τεχνοτροπία που χρησιμοποιεί είναι μικτή, με ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο χρησιμοποιώντας σινική μελάνη και πενάκι. Έργα του έχουν εκτεθεί στην Ύδρα (1998, 1999, 2004), Αθήνα (2000, 2010), Πειραιά (2001, 2004), Σπέτσες (2004) και Ψαρά (2018).

Περισσότερες πληροφορίες
http://www.mastrantonis-istiofora.gr
https://averof.mil.gr/

Print Friendly, PDF & Email