Η παρουσίαση του βιβλίου “ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ (1936-44)” του Κωνσταντίνου Κυρίμη (έκδοση ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.) θα λάβει χώρα την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, στις 19:00, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου στον Πειραιά.
Ομιλητές:
  • Αλκιβιάδης Στεφανής, Στρατηγός (ε.α.), τέως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ
  • Δημήτρης Γκαλών, συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής.
  • Κωνσταντίνος Κυρίμης, συγγραφέας του βιβλίου και ιστορικός ερευνητής
Συντονίζει ο Λεωνίδας Τσιαντούλας, Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά και από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη http://www.laskaridisfoundation.org/

Σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για κλειστούς πολιτιστικούς χώρους, στην είσοδο της εκδήλωσης θα γίνει έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού / νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας με την εφαρμογή covid free. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στο εσωτερικό του κτιρίου.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Στην περίοδο 1936-40, το Πολεμικό Ναυτικό κατασκεύασε στην Αττική μια σειρά από υπόγεια Ναυτικά Οχυρά και Καταφύγια, για τον έλεγχο της θαλάσσιας πρόσβασης στο Σαρωνικό και την άμυνα του Λεκανοπεδίου. Στιβαρά κατασκευασμένα, βαρύτατα οπλισμένα και επιμελώς κρυμμένα στα έγκατα της γης, δικαίως έχουν χαρακτηριστεί από ερευνητές ως «η Γραμμή Μεταξά της Αττικής».
Αποτελούν μια σχεδόν άγνωστη πτυχή του Β’ ΠΠ ακόμα και σήμερα (πάνω από 80 χρόνια μετά την κατασκευή τους), αφού τα ίχνη τους κρύβονται επιμελώς, μακριά από τα αμύητα βλέμματα. Όμως με το βιβλίο αυτό, μέσα από το γλαφυρό και τεκμηριωμένο κείμενο αλλά και το πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό και τα αναλυτικά σχεδιαγράμματα, τα ξεχασμένα υπόγεια Ναυτικά Οχυρά και Καταφύγια της Αττικής αποκαλύπτονται στο σύνολό τους.

 

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο για αγορά μέσω της εταιρείας ebooks.gr (κεντρικός διανομέας) η οποία αναλαμβάνει να αποστείλει το βιβλίο στο σπίτι σας χωρίς προκαταβολή, με έκπτωση 10% και χωρίς επιβάρυνση για έξοδα μεταφοράς με ένα τηλεφώνημά σας στο 2118002111 (τελική τιμή 18 Ευρώ).

Print Friendly, PDF & Email